2010.02.26.
23:04

Írta: Dolly Windsor

Vígszínház: A padlás

Annyi szent, hogy Tabáni István rajongói igen hangosan képviseltették magukat a mai előadáson; a mögöttem ülő (színházba nem, de plázába nagy gyakorisággal járó) hölgyemények elfelejtették, hogy nem a futópadról nézik a plazmatévét, hanem kultúrhelyen tartózkodnak, így volt szerencsém többször meghallani azt az információt, hogy "Most!! Most következik az a dal!!!". Mármint a Fényév távolság, amit Pityu barátunk meg is könnyezett a Csillag Születikben. 
Attól eltekintve, hogy én képtelen voltam megkönnyezni, mivel az előbb említett nőszemélyek közül az egyik hangosan együtténekelt a Rádióst megszemélyesítő Oberfrank Pállal, igen sikeres volt a darab.

Mivel minden színházbajáró első, vagy legalábbis nagyon elsőközeli darabja a Padlás, szinte félve merem leírni, miről is szól, ám mégis megteszem, a teljesség kedvéért.
Nos, adott egy padlás (minő meglepetés), ahová négy idegen, pontosabban négy szellem látogat el. Ők Herceg (Sarádi Zsolt), Kölyök (Pápai Erika), Lámpás (Király Attila) és Meglökő (Lajos András), akik nagyon szeretnének találni végre egy helyet, ahonnan nem űzik el őket. Sajnos azonban segítséget nem igen tudnak kérni, hiszen őket csak az igazszívűek hallják és látják, ám szerencséjükre a házban lakó idős asszony, Mamóka (Igó Éva) és fia, Rádiós igazán jó ember, így tudnak velük kontaktálni. A zűrt nem is ez okozza, hanem a padláson megbújó B. Barrabás (Szemenyei János) rablógyilkos, akit a kotnyeles házmester, a mindenki által púpnak tartott Témüller (Fesztbaum Béla) vett észre "padlásellenőrzése" során. A rendőrség jeles képviselői ezután megkezdik nyomozásukat a környéken, ám sem a Detektív (Vallai Péter), sem a magát száz százalékig komolyan vevő "balkeze", Üteg (Gyuriska János) nem talál nyomokat. 
Eközben Rádiós azon ügyködik, hogy eljuttassa újdonsült barátait az emlékek világába, ám mindenttudó szerkezete, Robinson (hangja: Lázár Balázs) sajnos meghibásodik Barrabás tetőn való menekülése/meglövése/lezuhanása során. 
A bonyodalom viszont akkor hág tetőfokára, mikor a megölt Barrabás visszatér, ám most a szellemek által hőn áhított Révész lelkével. Erről persze a rendőrség nem tud, nekik darab-darab, aki Barrabás testében van, az csak rossz ember lehet. 
A helyzetet Rádiós "rajongója", a konzit látogató Süni (Kéri Kitty) oldja meg, mikor bátran szembenéz a tető és a rendőrség veszélyeivel, és összedugja Robinson vezetékeit a magasban. 
Az idegenek távoznak, Rádiós és Süni egymásra talál, Mamóka meg boldog, mivel Révésznek nem sikerül elmennie szellemtársaival, így lett egy saját, különbejáratú unokája. 

Az 1988-as bemutató óta töretlen sikerrel futó Padlás most is nagyon tetszett, ám be kell vallanom: Kaszás Attilát senki sem tudja pótolni. Habár a szereposztás így is kiváló volt (filmkedvelőknek kifejezetten ajánlom a Csinibaba szereplőgárdája miatt - Igó Éva, Fesztbaum Béla, Lázár Balázs), semmi sem tudta pótolni a "régit". Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom, mert pazar darab; Presser Gábor és Sztevanovity Dusán zenéi pedig csak emelik a fényét. 

 

Szereplők: Oberfrank Pál, Kéri Kitty, Igó Éva, Szemenyei János, Pápai Erika, Király Attila, Lajos András, Fesztbaum Béla, Vallai Péter, Gyuriska János, Lázár Balázs
Rendező: Marton László

Szólj hozzá!

Címkék: vígszínház a padlás

A bejegyzés trackback címe:

https://vagynemlenni.blog.hu/api/trackback/id/tr51793629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása